Pots jove

Creació d’un espai  de lleure inclusiu de qualitat pels  joves i adolescents amb discapacitat,  amb la intenció de realitzar diverses activitats d’oci  i tenir un espai on reunir-se regularment i compartir experiències, inquietuds…

 

Paral·lelament es contacta amb  associacions i clubs propers per a dissenyar jornades inclusives amb el que es puguin crear espais d’interacció on donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat.

 

L’activitat està supervisada per una dinamitzadora i un grup de tècnics de suport multidisciplinaris que ajudaran a planificar les activitats, empoderant als participants a col·laborar en aquesta planificació.

CLUB DE JOVES

 

El Club de Joves es un  espai de lleure adaptat a les necessitats i capacitats dels joves amb  discapacitat física, intel·lectual, psíquica, sensorial, pluridiscapacitats  o en risc d’exclusió  en el que puguin compartir  temps de lleure gaudint en diversos espais d’intercanvis, tallers, activitats, festes… per ajudar i millorar  la seva autonomia personal i social, i facilitar  la seva inclusió a la societat.

Un cop a l’any s’orgaitzen colònies  on els joves puguin gaudir de 3 dies en un espai natural, fent  activitats lúdiques alhora que les famílies poden disposar d’un temps de descans. Es realitzen en cases de colònies adaptades.

COLÒNIES ESPORTIVES

 

Projecte d’una sortida de mínim 2 dies i 1 nit amb joves i adolescents amb discapacitat amb la intenció de realitzar diverses activitats esportives i la interacció amb altres joves, així com afavorir que les famílies puguin conciliar la cura dels seus fills i filles amb els seus projectes personals i professionals.

 

L’activitat està destinada a joves i adolescents, amb discapacitat i sense, buscant la col·laboració amb entitats esportives i de lleure que vulguin participar en el projecte (Club natació Palamós, rocòdrom 9C o RAUW surf club). A part de la vessant esportiva, el projecte permet treballar hàbits d’higiene personal i rutines, així com activitats de lleure.

 

Les colònies s’organitzen a finals d’estiu, fent coincidir l’estada amb el tancament del campus d’estiu. Enguany, s’han celebrat a la casa de colònies Mas Gorgoll, Palamós. Es tracta d’un dels projectes del club juvenil més recents.

CAMPUS D’ESTIU

 

Dins d’aquest projecte, s’organitza el campus d’estiu, en el qual s’ofereix un casal esportiu i de lleure per a joves a partir de 15 anys, de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00. La manca d’opcions per als joves amb discapacitat ha motivat la creació d’aquest espai, durant els dos mesos d’estiu. Els joves gaudeixen de múltiples activitats que segueixen la línia del club juvenil:

 

  • Activitats d’oci amb entitats del poble: batucada amb Repercussió, jornades inclusives amb el casal de Vall-llobrega, entre d’altres.
  • Activitats esportives: caiac a la platja de la fosca, escalada al Rocòdrom 9C, dansa, boccia i exercicis d’habilitat i coordinació.
  • Sortides d’entorn.
  • Activitat aquàtica setmanal: platja o piscina.
  • Tallers artístics i creatius.
  • Tallers cognitius: exercicis d’estimulació cognitiva, escriptura, memòria i jocs de taula.
T’ha agrada’t el que has vist?